Marko Jakše: Premoderni tepihi
Muzej premoderne umetnosti
Sp. Hotič 19, 1270 Litija
2. julij - 20. avgust 2005
Otvoritev: sobota, 2. julij, ob 20. uri

Muzej premoderne umetnosti v Sp. Hotiču predstavlja razstavo slik Marka Jakšeta 'Premoderni Tepihi'. Otvoritev bo v soboto 2. julija ob 20. uri. Razstava bo odprta do 20. avgusta 2005.

Marko Jakše se tokrat predstavlja z najnovejšimi deli, hkrati pa zaključuje dolgoletni slikarski opus drame o Marjetici. Premoderni Muzej z veseljem gosti priznanega odličnega sodobnega umetnika. 'Štala', predelana v razstavni prostor, je slikarju izziv v odnosu do slike. V ta namen bo stene premazal z glino in jih prilagodil zgodbam svojih
slik. Kravje mukanje bo tokrat nadomestila elektronska glasba v izvedbi DJ-a. Marko Jakše želi s to razstavo sodelovati pri uveljavitvi muzeja, hkrati pa je v likovnem dialogu s premodernimi umetniki.

Njih narava je klasični slikarski izraz genialnosti, humornosti in banalnosti, ki jo slikajo na karton, platno, Jakše pa tudi na zavržene tepihe. Skupno jim je tudi okolje; kmetija, na kateri stoji Premoderni Muzej, je polna najrazličnejših živalic in rastlinic od kmečkih
lastovic do marjetic.

Na otvoritvi bodo obiskovalci deležni protokolarne promenade kmečkih konjev in Muzeju premoderne umetnosti zvestih Hotiskih pevcev. Za pijačo in jedačo bo poskrbljeno.

Kontakt:
Tomaz Dernovšek-Vinči
031 570 052

Naslov:
KUD Muze premoderne umetnosti
Sp. Hotič 19, 1270 Litija

Muzej premoderne umetnosti ima odprta vrata za oglede v sredo, soboto in nedeljo od 10. do 20. ure.Zunaj tega urnika se lahko najavite na GSM: 031 570 052 (Vinči)
MUZEJ PREMODERNE UMETNOSTI
Spodnji Hotič 19, Litija

MUZEJ PREMODERNE UMETNOSTI
Museum of Too modern Art!

Vljudno vabljeni! / Welcome!